5g internet

Straks hebben we allemaal 5G internet op onze telefoons!

Geplaatst door

5g internetMobiel internet is een zeer handige uitvinding, vindt je niet? Met mobiel internet is het heel erg gemakkelijk om allerlei dingen op je telefoon te doen. En dat wordt steeds populairder. Wat smartphones tegenwoordig kunnen is meer dan een laptop van 10 jaar geleden kon.

Het maakt alles zoveel mobieler en gemakkelijker om te gebruiken. Applicaties als Facebook, Youtube & Instagram zijn populairder dan ooit. Mensen maken hiermee vooral gebruik van mobiel internet. Het mobiele internet gaat steeds sneller worden, binnenkort komt er 5G internet aan wat het mobiele internet extreem snel gaat maken.

Eerst was er 3G internet

De eerste grootste doorbraak was natuurlijk GPRS, wat best wel traag was om gebruik van te maken. Daarna kwam er 3G internet, waarmee het mobiele internet een stuk sneller geworden was. Hiermee was het internet erg bruikbaar geworden. E-mail en andere applicaties werken hiermee supersnel. Na enige tijd kwam er 4G internet aan, waarmee het internet nog sneller geworden was.

Met 4G kon je vrijwel net zo snel internetten als kabel of ADSL internet. De ontwikkelingen gaan natuurlijk alleen maar door, dat heeft er ook mee te maken dat mobiele telefoons zo populair zijn. Binnenkort krijgen we dus 5G internet, hier zijn nu veel zaken voor geregeld achter de schermen en zal binnenkort worden uitgerold. Veel telefoons zullen dit niet direct ondersteunen, maar bij nieuwe modellen zal dit zeker het geval zijn. Wij wachten rustig af en hebben zeker hoge verwachtingen van 5G, over een aantal jaar weten we met zijn allen niet beter.