slagen voor rijbewijs

Zo maak je de meeste kans om te slagen voor je praktijkexamen

Geplaatst door

slagen voor rijbewijsHet volgen van een rijopleiding is volledig gericht op je klaarstomen voor het succesvol afleggen van het praktijkexamen. Deze test bij het CBR is het laatste obstakel dat genomen moet worden voordat je het rijbewijs in ontvangst mag nemen. Vanaf dat moment mag je voortaan alleen de weg op.

26Veel mensen die autorijlessen in utrecht volgen kunnen dit obstakel echter niet in een keer succesvol overbruggen. Zij hebben meerdere keren nodig om te slagen voor het rijbewijs. Dit is zonde, want het duurt langer voordat je geslaagd bent en het doen van een herexamen brengt ook weer extra kosten met zich mee. Als je iets kunt doen om je kansen om te slagen voor je praktijkexamen kunt vergroten, dan maak je hier natuurlijk gebruik van. Hieronder geven we drie adviezen.

Genoeg rijlessen nemen

Laten we vooropstellen dat je niet moet proberen om zo snel mogelijk op te gaan voor het praktijkexamen. Dit is natuurlijk wel een mooi streven en kan je geld besparen, maar je eerste prioriteit moet zijn om zo goed mogelijk auto te leren rijden. Een tip is dan ook om genoeg rijlessen te nemen tot het moment is aangebroken dat je zelfverzekerd bent van je vaardigheden.

Maak jezelf zo kalm mogelijk

Het nemen van genoeg rijlessen zal ook helpen om jezelf kalm te voelen wanneer je moet afrijden. Dit is heel belangrijk want de examinator moet zien dat je zelfverzekerd bent achter het stuur en dat je de volledige controle over het voertuig en het verkeer hebt. Zo zorg je er ook voor dat jeĀ gemiddeld aantal rijlessen op pijl blijft. Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om jezelf zo kalm mogelijk te maken. Zo kan je bijvoorbeeld thee drinken, mediteren of ademhalingsoefeningen doen waarvan je een rustig gevoel krijgt.

Strategisch een tijdstip inplannen

Waar niet iedereen meteen aan denkt is dat je gedurende de dag verschillende situaties op de weg zal aantreffen. Zo is het bijvoorbeeld vroeg in de ochtend en aan het begin van de avond vele malen drukker op de weg omdat mensen naar hun werk of naar huis gaan. Hier kan je rekening mee houden door een tijdstip te kiezen waarop de drukte in het verkeer optimaal is om jouw slagingskansen te vergroten.