Voordeel behalen op je telefoonrekening

Geplaatst door

Het leven is al duur genoeg! Dat is een opmerking die je te pas en te onpas rond hoort gaan. En daar zit natuurlijk wel een kern van waarheid in. Het leven kost nu eenmaal geld. Als je een leuke baan hebt, dan verdien je waarschijnlijk wel voldoende om van rond te komen.

Maar voor veel mensen is het zo dat ze vrijwel alles uitgeven wat er binnenkomt. Niet bepaald verstandig, maar het is wel de realiteit voor veel Nederlanders. Als je nu wat wilt gaan besparen op je maandelijkse kosten, dan zijn er veel opties op dit gebied. Een logische en handige optie is bijvoorbeeld eens te gaan kijken naar je kosten voor gas, water & licht.

Daar kun je flink op besparen, iedere maand opnieuw. Maar ook je telefoonrekening is vaak een behoorlijke kostenpost. Zeker nu vrijwel iedereen een smartphone heeft, zijn rekeningen van €50 – €75 per maand helemaal niet zo vreemd. En dit gaat vaak allemaal via automatische incasso, dus vaak heb je er na verloop van tijd ook niet meer zo’n grip op. Zonde, want je kunt echt een stuk minder gaan betalen per maand.

Als je voor een zogenaamd sim only abonnement kiest, kun je bijvoorbeeld voor €25 per maand, onbeperkt bellen en internetten. Geen omkijken meer naar het dataverbruik en belbundel. En dat terwijl je veel minder betaald! Hoe werkt dat precies? In dit artikel een uitleg.

Geen telefoon bij sim only abonnement

Vroeger was het zo dat telecombedrijven abonnementen aanboden waar je gratis een telefoon kreeg. Het was dan een deal waarbij je de telefoon + een abonnement afsloot. Voor de slimmerds was het allang duidelijk dat die mobiele telefoon helemaal niet gratis was, daar betaalde je gewoon zelf voor.

De providers had het echter in een andere vorm gegoten, waardoor het leek alsof de telefoon gratis was. Als Nederlands houden we wel van gratis dingen, dus veel mensen gingen overstag en kozen voor een dergelijk abonnement. Het kan goed zijn dat jij nog steeds zo’n abonnement + telefoon hebt, waar je dus iedere maand voor betaald. Misschien is je telefoon inmiddels wel defect, maar betaal je nog wel steeds ervoor. Als je overstapt naar een sim only abonnement, ben je vaak veel voordeliger uit.

Een goedkope sim only kan je echt een heel hoop geld schelen. Veel bedrijven zijn inmiddels ook al overgestapt. Kies wel voor een goed netwerk, want je wilt natuurlijk wel goed bereikbaar blijven. Er zijn overigens tegenwoordig een stuk meer aanbieders die ook onbeperkt internet leveren.

Tegenwoordig zijn de regels overigens een stuk anders ingericht. Het is inmiddels duidelijk geworden dat de oude abonnementen een soort persoonlijke lening waren, waar de mensen eigenlijk niets vanaf wisten. Je kunt het zien als een vorm van misleiding. Als je nu dus een telefoon bij je abonnement wilt afsluiten, dan bieden de telecombedrijven deze optie overigens nog wel, maar je zult een echte lening moeten afsluiten in de winkel. Dit wil zeggen dat je door de molen gehaald zal worden om te kijken of je de maandelijkse kosten eigenlijk wel kunt dragen. Veel Nederlanders hebben niet zo graag een dergelijke lening en er wordt dan ook vaker gekozen om een los toestel aan te schaffen (soms bijvoorbeeld een tweedehands toestel van een iets ouder model om kosten te besparen). Het is goed dat de regels op dit vlak zijn aangepast, maar nog steeds veel mensen zitten met zo’n oud abonnement in hun maag. Kies daarom om je abonnement om te zetten naar een sim only en bespaar veel geld!