Wanneer kan narrowcasting interessant zijn?

Geplaatst door

Narrowcasting is het uitzenden van content voor een klein en gericht publiek. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die zich in een winkelwinkelpand begeven of de werknemers die in een bedrijfspand werkzaam zijn. Doordat essentiële informatie over de kijkers van de content bekend is kan je hier een zeer effectieve boodschap naar overbrengen.

Je kunt bijvoorbeeld de mensen die in een winkel lopen erop wijzen dat bepaalde producten in de aanbieding zijn of dat een nieuw product verkrijgbaar is. De werknemers van een bedrijf kan je op de hoogte stellen van belangrijke informatie waarvan je wilt dat zij deze weten. Nu je dit weet kan je vast bedenken op welke momenten narrowcasting interessant kan zijn.

Meer omzet genereren in een winkel

Het doel waar narrowcasting het meest voor wordt gebruikt is het genereren van meer omzet in een winkel. In dit geval laat je gerichte content via beeldschermen in een winkelpand zien aan de mensen die hier rondlopen.

Het winkelende publiek heeft als overeenkomst dat zij allemaal in het pand aanwezig zijn en zeer waarschijnlijk een of meerdere producten willen kopen. Narrowcasting kan in dat geval helpen om meer verkopen te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld op de beeldschermen laten zien dat producten in de aanbieding zijn. Iemand kan hierdoor beslissen om het product aan te schaffen terwijl zij dit eerst niet van plan waren.

Bedrijfsinformatie delen met werknemers

Narrowcasting is niet alleen interessant voor commerciële doeleinden. De techniek kan ook een informerend doel vervullen. Zo wil een bedrijf bijvoorbeeld altijd dat hun werknemers op de hoogte blijven van specifieke informatie. Je kunt hen dit vertellen door iedere week een paar uur voor een meeting uit te trekken. Een andere optie is om narrowcasting hiervoor in te zetten. Ze leveren niet alleen hoge kwaliteit schermen, maar creëren ook content dat precies aansluit bij uw winkelend publiek.

Hier kan je bijvoorbeeld op laten zien dat er een positie is waarvan de vacature vervuld moet worden. Tevens kan je mensen wijzen op nieuwe producten of services die voortaan worden aangeboden. Of welke prioriteiten op dat moment het belangrijkste zijn. Wat exact de informatie is die zij onder ogen krijgen is voor ieder bedrijf uiteraard verschillend. Dit kan je het beste zelf invullen.